Monday, September 14, 2015

Imperial Settlers met uitbreiding, St Petersburg met uitbreiding en La Isla met 180 kaarten

Vandaag zowaar 3 spellen gespeeld!
Ina en Liesbeth hadden dan ook overdag de tijd :-)

Als eerste opperde Ina om Imperial Settlers met de uitbreiding "Why cant we be friends" te spelen want dat was al weer een tijdje terug.

Dat had ze beter niet kunnen doen.  Ook al speelde ze lekker met de Barbaren, toch werd ze door de Romeinen van Liesbeth ingemaakt.
Ina's tactiek was het binnenhalen van HEEL veel steen, waarmee ze elke beurt sowieso 3 punten verdiende met een opslagkaart; en daarnaast bij elk grijs gebouw kreeg ze een puntje+muntje (en dan gaat het hard als je er zo'n 9 bouwt!). En wat te denken van een punt voor elk zwart gebouw?
Liesbeth had een grote appelboomgaard in haar domein, welke ook elke beurt 3 punten opleverde d.m.v. een opslagkaart. En elke rode kaart leverde een puntje+muntje op, dus ook daar een hele buurt vol rode kaarten. Maar de kaarten met punten in ruil voor resources leverden uiteindelijk de overwinning op; 78-71.
Ik ben benieuwd of deze weer snel op tafel komt *grijns*

Daarna was het de beurt aan St Petersburg met uitbreiding onder het genot van een broodje kaas.
En hier moest Liesbeth duidelijk haar meerdere in Ina bekennen.

Terwijl Liesbeth nog met inkomen bezig was, was Ina al met de punten aan de haal gegaan. En zelfs met 14 verschillende edelen van Liesbeth vs. 10 verschillende edelen voor Ina (en dus 40 punten verschil), was dit niet meer in te halen. Een verpletterende overwinning van 135-101 voor Ina was het resultaat. En Ina had ook nog eens meer dan 100 geld over aan het einde van het spel...pffffff....

Als afsluiter kwam La Isla nogmaals op tafel: ditmaal met 180 kaarten i.p.v. 120 kaarten.
Afgelopen vrijdag hadden we in het potje met Mayra geleerd om elkaar niet te veel in het vaarwater proberen te zitten. Dit bracht daardoor wat minder interactie met zich mee, maar desalniettemin bleef het een leuk spel. De 60 niveau 2 kaarten voegen flink wat mogelijkheden toe en aangezien het bord elke keer anders ligt, is het elke keer weer goed orienteren wat wijsheid is. Er werd dit keer ook beter gebruik gemaakt van de tactiek om 5 verschillende dieren voor 10 punten op het einde in te wisselen. Met 61-57 behaalde Liesbeth een nipte overwinning.

Een zeer geslaagde spelletjesdag die zeker voor herhaling vatbaar is!

No comments:

Post a Comment