Friday, September 11, 2015

Coney Island & La Isla

Vanavond een spontane extra ingelaste spelletjesavond vanwege de onttrekkingsverschijnselen van Liesbeth na 2 weken vakantie.
Als eerste kwam Coney Island uit de kast, die al HEEL lang niet meer gespeeld was.

Ina (oranje) zat op de lijn van punten en kranten verzamelen, welke ze uiteindelijk allemaal heeft ingewisseld voor extra beurten. Ook heeft ze de meeste attracties gebouwd, waardoor ze een groot deel van het spel voorop liep qua punten. Mayra en Liesbeth fluisterden alweer een "Inaatje", maar dit keer had ze er wel succes mee! Met 60 punten verdiend winnares!
Mayra (blauw) was vanaf het begin punten aan het sprokkelen en had dan ook als eerste deze rij artiesten helemaal open gespeeld. Waar ze in het begin hiermee voorop liep, eindigde ze uiteindelijk helaas laatste met deze tactiek: 44 punten.
Liesbeth (paars) liet de punten links liggen en ging voor inkomen verzamelen. Op het einde van het spel probeerde ze nog een inhaalslag met een hele verzameling kranten, maar ze kwam net te kort qua punten: 57 punten.
De overwinning van Ina werd uitgebreid gevierd.

Als tweede spel kwam La Isla op tafel. Deze zat nog nieuw in de doos en moest dus eerst vooraf doorgenomen worden.
Ook hier weer verschillende speelstijlen. Ina (rood) en Liesbeth (zwart) zaten elkaar flink in het vaarwater aan de rand van het bord. Ina was met de dodo's druk, Liesbeth met de hamsters.
Mayra (blauw) had niet alleen vrij spel aan de andere kant van het bord, maar pakte het ook slimmer aan door gespreid te verzamelen waardoor ze uiteindelijk 2 volledige setjes kon maken.
Dit resulteerde in de winst voor Mayra met 89 punten, gevolgd door Liesbeth met 76 punten en Ina op 71 punten. Een leuk spel wat lekker vlot wegspeelt en zeker voor herhaling vatbaar is!

No comments:

Post a Comment