Wednesday, September 16, 2015

Alchemists & La Isla

Het lijkt wel een La Isla - marathon deze week!
Vandaag kwam Mayra bij Liesbeth spelen.
Als eerste kwam Alchemists op tafel.
Dit was al even geleden, maar wat een superspel!

Het opzetten duurt even, maar daarna spelt het spel redelijk snel, mits je beide bekend bent met de logica van het uitpuzzelen wat een bepaalde uitkomst je kan vertellen over de indentiteit van de ingredienten. Het gebruik van de app is vernieuwend en maakt het tot een uniek spel.

Mayra was flink artifacts aan het verzamelen, waardoor ze korting kreeg op andere artifacts, bij Liesbeth steeds een kaart mocht spieken na een spell, ze eenmalig 7 ingredienten ontving en eenmalig 4 paarse kaartjes. Liesbeth behaalde er in elke ronde maar 1, maar zat meer op de lijn van zegels neerleggen - dit werden er uiteindelijk 5.


Er werd flink wat informatie verzameld, waardoor Mayra (bovenste blaadje) uiteindelijk van 5 ingredienten de identiteit dacht te weten en Liesbeth (onderste blaadje) van 6. Met een eindstand van 59-30 wist Liesbeth uiteindelijk beter gebruik te maken van deze informatie. Wel bijzonder is dat alle neergelegde theorien correct waren en er niet 1x is gekozen voor de optie "theorie onderuit halen" - dat had in dit potje ook weinig zin gehad. 
Een leuk, uitdagend spel, waarbij het hoog tijd wordt om eens de Master variant te gaan spelen!

Daarna wat lichter vermaak, namelijk La Isla.
Eerst een potje waarbij er flink wat fiches werden binnengehaald. Liesbeth had een overvloed aan blokjes om te plaatsen door heel veel acties te selecteren waarbij een extra blokje gepakt mocht worden. Mayra liep al vroeg in het spel enorm voorop met de punten door voor acties te kiezen die extra punten opleverden, maar ze kon hiermee niet de winst binnenhalen. Het werd 113 - 94 voor Liesbeth.

Omdat het zo'n snel spelletje was, was er tijd voor nog een potje.

Hierbij een heel andere tactiek waarbij Mayra op diverse onderdelen van het spelbord ging staan, maar dit bleek geen winnende tactiek te zijn (hier was Ina gisteren ook al achter gekomen :-))
Met 119-74 werd ze net niet op een ronde gezet door Liesbeth. (1 ronde = 50 punten).
5x La Isla in de afgelopen week, dan mag de conclusie toch wel zijn dat het een goed spel is wat zijn geld waard is!

No comments:

Post a Comment